At være rengøringsassistent er et erhverv, der ofte bliver set ned på, selvom verden på mange måder bliver et bedre sted på grund af de mange hårdtarbejdende folk, der hver dag pudser, skrubber og støvsuger til den store guldmedalje.

Rengøring – et overset erhverv

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er hårdt arbejde at være rengøringsassistent. Arbejdet er fysisk krævende, og hvis man er ansat på institutioner eller kontorer, arbejder man ofte på skæve tidspunkter såsom tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Det gode ved dette erhverv er dog, at der er utrolig stor efterspørgsel på effektive og pålidelige rengøringsassistenter, plus at der er stor mulighed for at specialisere sig, og arbejde i lige netop den branche der interesserer en mest. Man kan fx finde job på sygehuse, i kantiner og endda i fly, og man kan desuden efteruddanne sig som fx sanitør, så man kan arbejde på sygehuse og hospitaler. Selvom rengøring ofte ses som et laverestående erhverv, er det et utrolig vigtigt stykke arbejde assistenterne udfører. Det kan godt være, at du ikke lige lægger mærke til det, fordi det gøres diskret og professionelt, men du kan lige tro, at du ville lægge mærke til det, hvis arbejdet ikke blev udført! Et beskidt hospital ville være den rene skandale – hospitaler skal gerne være kliniske steder, hvor folk kan komme til kræfterne, og det er her rengøringsassistenternes arbejde for alvor fremstår livsvigtigt. Hvis der ikke bliver gjort ordentligt rent på et hospital, tillader man bakterierne at sprede sig, hvilket kan have katastrofale følger!

Rengøring skaber glæde

På det mere menneskelige plan, er det også utrolig givende, at vide at folk sætter pris på ens arbejde, og det er man i hvert fald ikke i tvivl om som rengøringsassistent. At gøre rent i folks private hjem letter hverdagen for mange travle familier, og der er ingen større glæde end at komme hjem til et rengjort hus eller en pletfri lejlighed. Rengøring handler altså også om mennesker, og at hjælpe folk til at få deres hverdag med arbejde, børn og pligter til at køre rundt. At få rengøringshjælp, når man ikke selv har tid til det, er en stor gave, som man som rengøringsassistent gerne skal synes det er dejligt at give.

At man arbejder i rengøringsbranchen betyder altså, at man arbejder på at få vores omgivelser til at fremstå så pæne som muligt, hvilket vi alle nyder godt af. Så det kan godt være at rengøringsassistenterne arbejder i baggrunden, men betydningen af deres arbejde fremstår skinnende klart!